Texas Instruments: új DLP kontroller még kisebb 4K 240Hz-es vetítőkhöz

Az elődjénél 90%-kal kisebb új DLP kontroller alkalmazásával a csúcskategóriás játékmonitorok élményét nyújtó kompakt projektorok készülhetnek.


A Texas Instruments (TI) által bejelentett új DLP kontroller „lehetővé teszi a valaha volt legkisebb, leggyorsabb és legalacsonyabb fogyasztású 4K ultra-nagy-felbontású (UHD) 4K projektorok” megvalósítását.

TI-DLP-kontroller

A TI chipgyártóként a leginkább projektorokban használatos DLP (Digital Light Processing) technológia fejlesztője és alkatrészszállítója. Az elődjénél kb. 90%-kal kisebb új DLPC8445 displaykontroller chip mindössze 9×9 milliméteres. Ezt a TI kompatibilis 11,9 mm-es (0,47”) DLP472TP digitális mikrotükör eszközével (DMD) és a DLPA3085 LED meghajtóval ellátott teljesítménykezelő integrált áramkörrel (PMIC) kombinálva a tervezők a csúcskategóriás televíziók és játékmonitorok képmegjelenítési élményét produkáló kompakt projektorokat tervezhetnek, amelyek akár 2,5 méteres vagy nagyobb képátlót vetíthetnek.

Egyre népszerűbbek az olyan úgynevezett „Lifestyle” (életstílus) és játékprojektorok mint a BenQ X300G, a Hisense C1, az LG CineBeam Qube (HU710PB), vagy a Samsung The Freestyle. A vásárlók ezekkel szinte bárhol képesek igazán nagy képen élvezni a vetített filmet, tévéműsort, sportközvetítést vagy játékot, mert bárhol könnyen felállíthatóak és beüzemelhetőek.

A TI új DLPC8445 kontrollerével és a DLP472TP DMD-vel a tervezők olyan vetítőket vagy akár kiterjesztett valóság szemüvegeket hozhatnak létre, amelyek a legmodernebb játékmonitorokkal vetekedve 240Hz képsebességgel milliszekundum alatti megjelenítési késleltetésre képesek ezzel csökkentve a bemenetről mért késési időt (input lag) a játékosok számára.

DLP chipkészletben először integrálják a változó képfrissítési gyakoriság (VRR) támogatását, ami szintén a játékélményt javítja a képmegjelenítést a különböző képsebességekhez szinkronizálva, s ezzel a késleltetést, a képszakadozást és dadogást kiküszöbölve. A kontroller fejlett képkorrekciós képességeivel a projektor dinamikusan igazodhat a vetítőfelületi tökéletlenségeihez. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a felhasználók bárhová kényelmesen magukkal vihetik a játék és filmnézés élményét. Ez az első DLP kontroller, amit úgy terveztek, hogy lézerfényforrású illetve akkumulátoros projektorokban is alkalmazható.

Jeff Marsh, a TI DLP termékekért felelős alelnöke és általános igazgatója szerint „A magával ragadó displayszórakozást ma már nemcsak a filmrajongók és gamerek keresik, hanem a hétköznapi fogyasztók is. Ahol korábban a fogyasztóknak egy nagy TV-re vagy monitorra volt szükségük az éles és tiszta képmegjelenítéshez ma már egy életstílus- vagy játékprojektort használhatnak a falat az általuk választott méretű vetítővászonná alakítva, 4K UHD minőséggel. Új kontrollerünk a legújabb példa arra, hogy a TI DLP technológiája miként segíti a mérnököket olyan epikus szórakoztató képmegjelenítők fejlesztésében, melyek bárhová elvihetők.”

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .